Samenwerken met de BFF-mattie

Zoals jullie misschien al weten werken Madhu en ik sinds kort samen, jeej!!

Voordat we gestart zijn hebben we een duidelijke afspraak gemaakt:
We zijn vriendinnen vóór alles. Onze vriendschap mag nooit ten koste gaan van het werk.


Als het samenwerken goed gaat, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar als het toch niet botert op zakelijk vlak dan moeten we daar eerlijk over zijn tegen elkaar. No hard feelings als het toch niet loopt zoals we graag zouden zien!


Mijn eerste ervaringen
Die eerste paar weken waren top! Het is voor mij een leerproces, en Madhu geeft mij de tijd en ruimte om alles tot me te nemen. Ook heb ik al op verschillende vlakken mijn bijdrage kunnen leveren.

We hebben samengewerkt aan mijn eerste project voor BE(E) Top of mind, namelijk de Summerschool. Dit programma is ontwikkeld voor ondernemers en interimmers.


In 7 stappen helpen we je met Branding en zichtbaarheid van jezelf en je onderneming. Nieuwsgierig geworden naar onze Summerschool of wil je meer weten over BE(E) Top of mind?? Bekijk dan hier de summerschool.

Een aantal tips
Mocht je er zelf ook aan denken om samen te gaan werken met je beste vriend of vriendin? Ik heb een paar tips die het samenwerken nóg leuker kunnen maken!

Homemade pasteitjes
  1. Bring Snacks! Goede binnenkomer en je nieuwe collega kijkt al uit naar je volgende snack!
  2. Humor is key, zorg dat je momenten op de dag heb om even “vrienden” te zijn en dat je dus even een moment van het werk af stapt. Een snack- of koffiebreak zonder te lachen is geen echte break.
  3. Wees lekker jezelf! Groot voordeel is dat je bff-mattie al weet wie je echt bent, ze nemen je met al je flaws en je grappen en grollen. Weg met dat “rustige nieuwe collega” beeld, lekker jezelf zijn kan vanaf dag 1. Dat kan op de werkvloer ook, maar de ervaring leert dat je nooit helemaal jezelf bent tijdens de eerste dagen op je nieuwe job.
  4. Helaas geen andere collega’s om over te kletsen, dus vooral buiten het werk om blijven afspreken met elkaar om tijdens de break of tijdens de lunch nog na te praten over die leuke gozer van dat ene koffietentje 🙂 of over je blunders tijdens je avondje uit.
  5. Last but nog least een tip van serieuzere aard; wees altijd open en eerlijk tegen elkaar. Het zou zonde zijn als je het risico zou nemen je vriendschap op de klippen te laten lopen.

Zakelijk avontuur

Madhu en ik gaan een mooi zakelijk avontuur tegemoet! Ik ga er van uit dat ons samenwerken onze vriendschap naar een ander vlak zal brengen en zich op dat gebied verder zal ontplooien én dat het veel successen met zich mee zal brengen. Op Mommy in the City zullen wij onze ervaringen delen.

Keep you posted!

X
Shanti


Ps. Werk jij ook samen met je mattie? Hoe heb je dat in het begin aangepakt en waar heeft het tot geleid voor jullie? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!