Shanti, voor alle huis- tuin- en keukenkluswerk

Het begon allemaal het afgelopen weekend..

Eerst ging het glas in de ovendeur stuk, dat terwijl ik er net een lading lekkernijen in wilde gaan bakken.

Een paar dagen daarna is het sifon onder de wasbak in de badkamer afgebroken…

Hoe vraag je je zeker af? Nou, ik wilde de sifon van de wasbak schoonmaken zoals we allemaal wel eens doen. Het water liep niet lekker door dus ik dacht ik draai het er even af en spoel het door zodat het weer lekker doorloopt. 

Draai, draai, KRRRAKKK

Ik doe dit misschien 1 of 2x per jaar, vaker is ook niet nodig. En sommige mensen maken het helemaal niet eens los. Je kan het namelijk ook reinigen met bijvoorbeeld HG ontstopper ofzo. Het schijnt alleen niet zo goed te zijn. En waarom zou ik er geld aan uitgeven terwijl ik het zelf even los kan draaien en schoon kan spoelen. Maar goed, terug naar het verhaal.  Zoals ik al zei, ik wilde het sifon eraf draaien en omdat het iets vaster zat dan ik dacht zette ik wat meer kracht bij. Ik dacht dat het lukte omdat het iets meegaf, maar toen knakte het af…….net onder de afvoerplug!!!! Dus niet eens op een plek waar het logisch zou zijn geweest!!!! 

OMG ik dacht dat ik gek werd. Na een paar seconden tot mezelf te komen heb ik goed gekeken naar wat een ravage ik nou had aangericht. Om mezelf te bedaren herinnerde ik mezelf eraan dat ik een tweede wasbak in de badkamer heb. Dat verzachte het gevoel een beetje maar maakte het niet minder erg. Ik heb alles weer zo veel als mogelijk op z’n plek gedrukt en besloot het even te laten zoals het is. 

$*^&&^*#@#@&

Ik moest ook nog het gevalletje gebarsten-glas-van-de-ovendeur oplossen.

Een telefoontje later naar de serviceafdeling van het bedrijf waar ik de oven aangeschaft had, kwam het erop neer dat ik maar een paar tientjes zou moeten betalen voor de glasplaat zelf en een paar HONDERD euro voor de monteur en zijn uurloon. Met het risico op uitloop, daar betaal ik €9 per 6 minuten voor.……$*^&&^*#@#@&

Ik heb de vriendelijke meneer van de klantenservice bedankt en heb het daarbij gelaten. 

Toen had ik een ingeving; wat nou als ik het gewoon zelf probeer te vervangen? 

Volgens de vriendelijke meneer zou je een monteur of goed technisch onderlegd moeten zijn om het zelf te kunnen doen. Maar ik zou Shanti niet zijn als ik het niet eerst zelf zou proberen uit te vogelen. 

Dus ik heb de glasplaat en alle toebehoren besteld. Na wat uitzoekwerk online kwam ik erachter dat het een priegelwerkje is, maar met een beetje geduld en precisiewerk zou het te doen moeten zijn.

Aan de slag

Bewapend met het juiste gereedschap ( ja ja, daar heb ik een heus arsenaal van, ik zou zo door kunnen als timmervrouw), ontvetter en de juiste onderdelen ging ik aan de slag. Ik heb online gezocht naar een instructie over hoe ik de ovendeur kon demonteren en helemaal uit elkaar kon halen. 

Zo’n 2 uur verder was het glas vervangen en zat de deur weer vast aan de oven. Het was zoals gedacht inderdaad een priegelwerkje, maar ik heb het voor elkaar gekregen… ZO! dat heeft me een paar HONDERD euro bespaard én ik heb er tijdens het vervangen geen moment stress van gehad! Sterker nog, ik was best een beetje trots op mezelf.. 

Mocht je het jezelf afvragen; de staat van de wasbak is nog onveranderd, en dat blijft nog even zo! Lang leve het ingenieuze idee van 2 wasbakken in de badkamer!

Ik ga proberen voorlopig niks kapot te maken, heb mijn buik er nu wel weer even vol van.

x

Shanti

2 reacties

    • Ben amateur, geef geen garantie op vakkundig herstelwerk… Kan je wel garantie geven op veel lachen tijdens het klussen ^Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!