Shanti`s vakantie – ergernissen

Inmiddels is de zomervakantie alweer voorbij en zit het ritme van werk en school er alweer in alsof het nooit weg is geweest.

Spanje

Vorig jaar is Spanje ons zo goed bevallen, dat ik bij het boeken dacht; waarom dit jaar gewoon niet weer naar de Costa del Sol?? Het hele jaar door zijn we druk met vanalles en nog wat en op vakantie wil ik eigenlijk zo min mogelijk verplichtingen hebben. In de zomervakantie moet ik daarom ook echt lekker de zon opzoeken….

 

Wat hebben we het heerlijk gehad, niets moest en alles mocht! Geen wekker die in de avond gezet moet worden en in de ochtend afgaat… Geen werk, school, zwemles en weet ik het wat voor verplichtingen nog meer, alleen maar heerlijke tropische temperaturen en heel veel zon! Veel hangen in het zwembad en genieten van lekker eten… wat heeft een mens nog meer nodig? Kan wel een paar dingen bedenken, maar deze vakantie was prima zoals het was. Ik zou precies hetzelfde doen als het over moest, oké ik zou dan wel iets langer willen blijven!

Rooftop terrace

Rooftop terrace

Eenmaal terug in Nederland werden we verwelkomt door een aangenaam temperatuurtje en was het toch wel weer heerlijk om lekker in m’n eigen bed te slapen.

 

Het is alweer een paar weken geleden dat we weer terug zijn, maar toch kriebelt het weer om de volgende trip te gaan plannen, en dan ook nog het liefst zo snel mogelijk gaan!

Niet zo lang nadat we terug waren reed ik langs schiphol en zat ik alweer te fantaseren over de volgende vakantie. Zeg nou zelf, zou het niet een ultiem gevoel van vrijheid geven als je op elk willekeurig moment op het vliegtuig zou kunnen stappen naar een nieuwe bestemming die je nog niet eerder bezocht hebt of gewoon naar een plek waar je al wel eerder bent geweest?

Bestaat er zoiets als vakantie-moe worden of zijn? Ik kan zo wel 10 bestemmingen opnoemen waarvan ik morgen op het vliegtuig zou stappen als de gelegenheid zich voor zou doen.

 

Ergernissen in het vliegtuig

Er zijn wel een aantal dingen waar ik me op z’n zachtst gezegd aan kan storen, hier heb je mij ergernissen op een rijtje;

  • Geen plek voor je handbagage boven je eigen rij
  • Iemand die JOUW armleuning gebruikt (GRRR)
  • Als je buur zoveel ruimte nodig heeft dat het bijna niet anders kan dat de arm van deze persoon je continue aanraakt (STOP TOUCHING MEEEEE)
  • Degene die voor je zit heeft z’n stoel de gehele vlucht in de ligstand (ik las in een magazine dat je een soort klemmetje kan kopen die je aan de stoel kan bevestigen zodat deze niet heel ver naar achter kan, en ik ben zo stom geweest de magazine niet te bewaren)
  • Kleine kinderen die voor of achter of naast je zitten en continu je aandacht zoeken door bijv, steeds tegen je boekje aan te tikken (tijdens het lezen) of tegen je arm of been aan tikken..(ouders let op je kinderen!!) Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt niet erg als een kindje dit een keertje doet. Maar als je kind continu aan een vreemd persoon zit dan laat je je kind hier toch mee ophouden??? Dat zou ik zelf ZEKER doen als mijn kind op deze manier aandacht zoekt van vreemde medereisgenoten.

 

Ergernissen of niet, ik blijf het heerlijk vinden om in het vliegtuig te stappen naar een andere bestemming. Maar ik vind het net zo heerlijk om weer op het vliegtuig naar huis te stappen 🙂

 

X

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!