Slim boodschappen doen? Dat doe je zo!

Slim boodschappen doen

Netals in de meeste relatie zijn er verschillende rollen in het huishouden. Zo ook in die van mij. Een van de dingen waar ik voor gediskwalificeerd ben door mijn partner is boodschappen doen. En daar is een goede reden voor, ik ben namelijk een impuls-aankoper…. volgens mijn partner.

Als er iets in de aanbieding is koop ik er gelijk meerdere van, ongeachte hoeveel er nog in de voorraadkast staan. Vooral bij handzeep, schoonmaakmiddel en wasverzachter. De voorraad is nog niet op en ik heb alweer genoeg voor het komend jaar ingekocht.

En ja dan werd er ook genoeg weggegooid omdat het over de houdbaarheidsdatum ging. Nu wordt er bijna niks meer weggegooid. Tja ik heb andere kwaliteiten.  Volgens mijn vriend zijn de aanbiedingen sowieso 1 x per kwartaal afgeprijsd. Hij kan het weten….. omdat hij in de supermarktbranche werkt. Heel veel inslaan heeft dus niet zoveel zin.

 

Mijn favo afdeling 🙂

Bezorgen

Sinds kort laten we de boodschappen bezorgen via picnic.nl. Het voordeel is dat je zelf kan bepalen wanneer je de boodschappen wil laten bezorgen. Dit scheelt ons tijd, ook omdat we beiden fulltime werken. We maken hier ongeveer een keer per 2 of 3 weken gebruik van. Vooral grote aankopen zoals wasmiddelen, toiletpapier, schoonmaakmiddelen en (fris)drank zijn ideaal. Scheelt sjouwen :P.

Toen we in de zomervakantie terugkwamen van Suriname hebben we op het vliegveld in Paramaribo boodschappen besteld bij Picnic, toen we weer thuis waren werd alles afgeleverd. Hoe fijn is dat!

 

Coupon

Ik heb weleens op TLC een programma gezien over hoe ze in Amerika met coupons bijna gratis boodschappen doen. Ik vind het echt knap, alleen heb ik het geduld er niet voor (en de tijd) om alles uit te zoeken en nog eens overal langs te rijden.

Wel ben ik gek op reclamefolders en -boekjes. Kan er niks aan doen. Vind het heerlijk om er naar te kijken. En soms zie ik wel erg leuke aanbieding langskomen :).

 

Tips voor slim boodschappen doen:

  • Ga niet met trek boodschappen doen, want dan koop je met je trek 🙂
  • Neem een boodschappenlijstje mee en wijk er niet van af. You can do it!
  • Doe boodschappen voor de hele week, dan koop je niet teveel
  • Bepaal een aantal dagen van tevoren wat je gaat eten, zodat je gericht boodschappen kan doen
  • Controleer de houdbaarheidsdatum
  • Bepaal een budget voor je boodschappen. Zo doe je bewuster boodschappen en hou je nog eens extra geld over 😉
  • Neem een mandje mee in plaats van een karretje, dan heb je sneller het gevoel dat je genoeg gekocht heb. En het wordt ook te zwaar op een gegeven moment, zo zwaar dat je snel naar de kassa wilt…. ik heb er ervaring mee
  • Koop seizoensgroenten en -fruit. Dit is vaak goedkoper dan fruit en groente dat geïmporteerd is
  • Shop de aanbiedingen. Verzin een lekker gerecht met de aanbiedingen die er in je supermarkt zijn.
  • Online boodschappen doen voorkomt impulsaankopen… en al helemaal als je partner de boodschappen doet

Nog meer tips om geld te besparen lees je hier.

Hoe zit het met jouw koopgedrag? Heb je nog tips voor ons? Deel ze dan vooral!

 

Shop ze :D.

Madhu

selfie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!