Soccermom

Vroeger had ik echt een afkeer van voetbal, het ergste wat me kon overkomen was dat ik noodgedwongen naar een voetbalwedstrijd zou moeten kijken!

Ik kon maar niet begrijpen wat er nou zo spannend was aan al die mannen die achter een bal aan renden. Al die regels, fluitsignalen, vlaggen, en de kaarten, ik begreep het echt niet. Hoe iedereen om mij heen ook z’n best deed om het me uit te leggen en ik eindelijk dacht dat ik er iets van begreep, was het toch niet zo..  

En dan is er ook nog zoiets als voor-en nabeschouwing, kan iemand mij vertellen hoe je zo lang kan praten over een partijtje voetbal van 90 minuten??
Ik kan me voorstellen dat alle voetballiefhebbers nu tenenkrommend aan het lezen zijn, en dat ze  mij nu best even de les willen lezen over voetbal! GRAAG! Misschien snap ik het dan eindelijk een keer!!

Ik riep altijd dat ik nooit naar voetbal zou kijken als ik in m’n eigen huis zou wonen. Boy was I wrong…

De voetbal-introductie

Mijn zoontje zit sinds kort op voetbal. Hij zit bij de mini f, en traint 2x in de week. In het begin dacht ik waar begin ik aan!!! Maar na een discussie met mezelf besloot ik niet egoïstisch te zijn en die jongen gewoon lekker te laten voetballen.

Er ging een wereld voor me open, het begon al bij de voorbereiding. Wat voor soort schoenen moest ik aanschaffen? Voetbalschoenen met grove nopjes of juist iets minder grovere nopjes, een voetbal tenue, met sokken en scheenbeschermers. Het laatstgenoemde is echt héél belangrijk, ik heb helaas al te veel kindjes gezien die rollend op het grasveld met de armen over de onderbeentjes aan het huilen zijn, omdat ze geen scheenbeschermers om hebben.. Vergis je niet, een ongecontroleerde schop van een 6 jarige doet ECHT PIJN…

 

OK, het valt best mee

Ik moet je eerlijk bekennen, het is best leuk (nee, ik heb het niet over die over-de-grond-rollende kindjes) 🙂 al die kleintjes die over het veld rennen, blije koppies bij het scoren van een doelpunt of als ze een goeie pass (ja, ja, ik krijg zelfs de termen nog onder de knie) hebben gegeven.

 

Het is ook niet zo erg als ik dacht om op zondagochtend naar voetbal te gaan, die kleintjes hebben zoveel energie dat je na de training zelf ook vol energie zit!
En al die trainers, zoveel geduld… Probeer maar eens een groep 6-jarigen met een bal iets uit te leggen! Ik neem mijn petje voor ze af…

X
Shanti

Ps. ik moet wel opbiechten dat ik een Roy Donders Juichpak heb, and I am NOT ashamed of it! Als ik “ verplicht” naar de WK of EK wedstrijden kijk van het Nederlands elftal dan heb ik trouw mijn pak aan en kijk ik vol spanning naar de wedstrijd. En als ze scoren joel ik keihard mee alsof ik er verstand van heb…

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!