Spit!?! in je nek..

Heb ik weer! Wakker worden met hevige pijn in mijn nek.

Niet zomaar pijn, nee… echt helse pijn, alsof ik was aangereden door een bus. Pijn die liep vanuit mijn nek naar mijn hoofd en naar mijn schouders. Zo erg, dat ik letterlijk misselijk was van de pijn, niet kon slikken en het er zelfs benauwd van kreeg. Daar kwam nog bij dat ik me niet goed kon bewegen en een stijve nek had.

Deze kwelling ging 2 dagen zo door, met paracetamol en magnesiumgel kon ik de pijn iets onderdrukken en voelde ik me wel stijfjes maar enigszins normaal. Ik ging er vanuit dat ik kou had gevat en daarom zo’n last had.

Slip ‘nd slide

Op de 3e dag ging het ietsje beter en kwam ik de dag door met minder paracetamol en dus ook iets minder pijn. Het mocht niet van lange duur zijn, ik liep van de zoldertrap naar beneden en nog voor ik het in de gaten had gleed ik halverwege de trap naar beneden en lag ik onderaan de trap met pijn in mijn been en zitvlak…. EN de pijn in mijn nek was weer in vol ornaat aanwezig. HEB IK WEER…..

Ik heb daarna nog een dag rondgelopen met pijn in mijn nek en vol in de weer geweest met paracetamol en het smeren van spiergel.

Goed warm houden

Huisarts

Vanmorgen waren Madhu en ik aan het werk, maar omdat ik zoveel last had van mijn nek drong Madhu erop aan dat ik de huisarts moest bellen om langs te gaan. Nu zijn we beiden niet van het piepen en hebben we best een hoge pijngrens, dat is ook de reden waarom we bijna nooit naar de huisarts gaan en dit dus ook zo lang als mogelijk uitstellen. Maar Madhu zag dat ik veel last had en zei me om gelijk maar de huisarts te bellen. Afijn, ik gebeld met de huisarts en gelukkig kon ik gelijk langskomen.

Na het consult met de huisarts, nadat ze al mijn waardes gemeten had en wat tests had gedaan kwam ze, na overleg met een andere arts, tot de conclusie…*tromgeroffel* ….. dat ik SPIT heb, in mijn nek!!!! HEB IK WEER!

Ik was zo in de war en had zoveel vragen..”Is spit niet iets wat men in de rug krijgt” en “is spit niet een oude-mensen ding”? Blijkbaar kan je spit in je rug maar ook in je nek krijgen én het is geen oude-mensen ding maar kan iedereen het zomaar ineens krijgen.. kijk maar naar mij!?!

Remedie

Het remedie? Pijnstillers ibuprofen, paracetamol en de nek goed warm houden. Niet te weinig bewegen, want dat bevordert de stijfheid. Dus vooral blijven bewegen zolang het niet te pijnlijk is. Ik kan je vertellen, dat laatste gaat nog even niet op voor mij, want elke beweging doet zeer. Oh en niet te vergeten, het liefst ook naar een Manuele therapeut. Maar pas als de ergste pijn gezakt is.

Spit essentials

Ik zit/lig nu op de bank, onder invloed van een cocktail van Ibuprofen en paracetamol met een kruik tegen mijn nek. Hopend dat het snel overgaat en dat ik me weer normaal kan bewegen.

Keep you posted X

Shanti

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!