Stop!

 

Mijn hoofd is druk, mijn lijf is onrustig. Op werk is het druk en thuis hoef ik me ook niet te vervelen. Mijn partner houdt me regelmatig een spiegel voor. Hij kan het ook zo mooi zeggen: “Schat, ben je druk of maak je je druk” ?. Tja het zal wel ergens in het midden liggen. Als denker overdenk ik veel zaken. Dus ja eigenlijk valt het in de categorie “ik maak me druk”. Het is ook niet niks. Full-time werken, Full-time mama zijn, partner zijn en ook nog een sociaal leven ernaast hebben. Oja en ik vergeet mezelf (ook nu dus weer). Eerlijk gezegd vind ik elke rol leuk en geeft het me energie. Ik wil dus geen keuzes maken, nee ik kan geen keuzes maken. Ik wil het liefst alles.

Op mijn werk bevind ik me momenteel in een onzekere situatie vanwege een reorganisatie. Over een paar maanden weet ik eindelijk waar ik aan toe ben. Heb ik een baan of ga ik op zoek naar een nieuw avontuur. Omgaan met onzekerheid is niks voor mij. Ik ben heel ongeduldig en wil gewoon weten waar ik aan toe ben. Soms kan dat helaas niet en ligt de beslissing niet bij mij. De onzekerheid dwingt me om een Stop! moment in te lassen.

Mensen kijken op het strand

Mensen kijken op het strand

Maar hoe doe je dat? Van een collega kreeg ik de tip om een middagje naar het strand te gaan en niks te doen, gewoon lekker Madhu-time. Lekker naar de zee kijken en naar mensen. Ik heb het advies opgevolgd en vond het echt geweldig! Heerlijk naar mensen kijken die rondlopen op het strand. Het viel me op dat iedereen vrolijk is.

Op het strand realiseerde ik me dat ik niet vaak een Stop! moment inlas. Dit wil ik vaker gaan doen. Misschien is het wel een goed idee om me binnenkort te verdiepen in Mindfullness. Dit kan me helpen in het vinden en pakken van rustmomenten.

Ik kan iedereen aanraden om een Stop! momentje in te lassen. Niet alleen om op adem te komen, maar ook om nieuwe energie op te doen. Gun jezelf een break. Dit helpt je om je hoofd leeg te maken, energie op te laden en weer even tot jezelf te komen. Pak je agenda en plan een uurtje me-time in en geniet ervan!

Liefs, Madhu

Mijn hoofd leegschrijven

Mijn hoofd leegschrijven

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!