The Big Day

Afgelopen zondag was het tijd voor de 4e editie van The Big Day! En ik was erbij 🙂

Wat is het?

The Big Day is dé Indiase weddingbeurs waar je bijna alles kan vinden om je huwelijksdag helemaal compleet te maken.
Op deze Indiase weddingbeurs vindt je alles wat je kan bedenken wat te maken heeft met,  zoals de naam al zegt, het Indiase huwelijk! Veel toekomstige bruidsparen, maar ook de ouders waarvan de zoon of dochter gaat trouwen, zijn op deze dag afgekomen om zich te oriënteren,  en om de eventuele mogelijkheden voor de grote dag te bespreken.

Wat is er allemaal te vinden?

Van kleding, accessoires, make-up artists tot fotografen, drukkerijen (voor o.a.  Uitnodigingen en bedankjes), bruidsstoelen, flowerwalls, cateraars én natuurlijk niet te vergeten de Indiase mithai (mijn favoriet 😉). Er werden modeshows gelopen, die tot in de puntjes georganiseerd waren, de laatste mode op het gebied van traditionele huwelijkskleding, de mooiste saree’s, lehnga’s, voor de dames en mooie sherwani’s voor de heren. Maar ook aan de westerse bruiloft is gedacht, de mooiste bruidsjurken gingen voorbij op de catwalk.

Ik was hier omdat ik mijn nichtje en zwager mocht helpen bij hun stand, wat was het leuk!! En wat was het druk!! Mijn nichtje en zwager zijn de trotse aanbieders van Mithais, a taste of happiness..

Mithai

Mithai is traditioneel Indiaas zoetigheid, je hebt ze in alle soorten, kleuren en vormen. Zoals de naam al zegt, het is zoet en erg lekker. Normaliter hebben we mithai bij verschillende Indiase of Hindoestaanse gelegenheden, bij het huwelijk en bij de moeran (te vergelijken met de doop), maar ook bij verjaardagen is het steeds vaker onmisbaar. Het is traditie in de Indiase Hindoestaanse cultuur om feestelijkheden met zoetigheid te vieren. Niet alleen op de gelegenheden die ik eerder op noemde, maar bijvoorbeeld ook bij het betrekken van een nieuwe woning of een nieuwe baan.

  

Samen met team Mithais hebben we deze dag potentiële klanten te woord gestaan die interesse hebben in een arrangement vanwege een aankomend huwelijk, zo leuk om de enthousiasme van de aankomende bruidjes en bruidegommen te zien. Maar deze enthousiasme heb ik ook gezien bij de ouders. Een moeder waarmee ik aan de praat raakte zei tegen me; het is altijd een droom van mij geweest om zoiets voor mijn dochter te kunnen doen, nu ik de tafel van Mithai’s zie ben ik blij dat ik het daadwerkelijk kan doen voor haar huwelijksdag. Mithais laat dromen écht uitkomen!

Mijn favoriet

Mijn favoriete Mithai is toch wel Rasmalai en Burfi, maar ik wordt ook wel erg blij van kokosballetjes en gulab jamun…. Als ik er zo over nadenk, vind ik bijna alle mithais die ik ooit geproefd heb wel heel erg lekker! Zelf kan ik Rasmalai klaarmaken, en het is best lekker… al zeg ik het zelf 😉 Nu ik erover nadenk, het is alweer een tijdje geleden dat ik het gemaakt heb… hmm 😛

 

   

 

Groot succes

De beurs heeft op deze dag zo’n 3000 bezoekers aangetrokken, die allemaal via social media, de Hindoestaanse radio en van mond op mond reclame hadden vernomen dat de beurs zou plaatsvinden. Ik denk, nou ik weet zeker dat de organisatie achter deze beurs terug mag kijken op een zeer geslaagd event!

 

The Big Day heeft mijn verwachting van deze dag overtroffen, Het was onwijs leuk om te zien dat toekomstige bruidjes en bruidegommen zoveel tijd en aandacht besteden aan de voorbereiding om hun grote dag naar wens in te kunnen richten. Iedereen die er was had plezier, en daar word ik blij van!

 

Dus als er een 5e editie van The Big Day komt, hoop ik dat ik er weer bij mag zijn 🙂
En dat ik jullie weer met veel plezier kan vertellen hoe het was!

 

X

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!