Valentijnsdag; Hype of Oprecht?

Hallo Cupido,
Hoe gaat het met je?
Heb je al flink wat pijlen kunnen afschieten?
En de liefde kunnen delen en vermenigvuldigen?

 

Wat is dat toch met Valentijnsdag? Ookwel bekend als de dag van de Verliefden.
Waar Valentijnsdag vandaan komt, tja daar is iedereen het ook niet over eens. Waar we het wel over eens zijn is dat het commercieel gezien helemaal uitgebuit wordt. De winkels zijn volgepropt met allemaal rode hartjes, beertjes, lingerie, rozen en e-mails met aanbiedingen blijven maar binnenstromen.

 

Is het een hype of een oprechte gebeurtenis?
Either way, you love it or you hate it.
Of je kan netals ik niet kiezen en maakt er je eigen feestje van.

 

Doe je met je liefje aan Valentijnsdag , dan ben je bijna genoodzaakt om er elk jaar weer iets mee te doen. Stel je eens voor, je wacht op je lover , helemaal gedressed (of niet), lover komt thuis en blijkt het vergeten te zijn of heeft andere plannen. Er is niks ergers dan te hoge verwachtingen hebben. Zal ik je nog herinneren aan Samantha in Sex in the City? Die tijdens het avondeten met sushi aan het wachten was op haar liefje?!

 

Het kan dan toch niet zo zijn dat je partner alleen een bloemetje meeneemt op Valentijnsdag? Elke dag zou in het teken van liefde voor elkaar moeten staan. Tja, als ik mezelf zo hoor klink ik als een hopeloze romanticus. Misschien ben ik dat ook wel :).

 

Elk jaar krijg ik een kaartje met Valentijnsdag van mijn 2 helden, mijn dochter en mijn partner. In plaats van zoete rode cadeautjes vind ik het leuker om stil te staan bij de mensen die ik liefheb. De mensen die bijzonder zijn voor mij, zoals mijn lieve vriendinnen en vrienden. Dit jaar stuur ik ze dan ook graag een kaartje. Om ze te bedanken voor hun vriendschap. Vriendschap is voor mij niet vanzelfsprekend, maar een voorrecht. Door mijn drukke leven (wie tegenwoordig niet) lukt het me niet altijd om af te spreken. Hoe vaak ik mijn vrienden zie zegt gelukkig niks over de band die ik met ze deel.

 

Wat ik ga doen met Valentijnsdag?
Ik moet al vroeg op voor een hockey toernooi van de kleine meid.
Daarna maken we er een gezellige dag van met onder andere taart!

 

Wat gaan jullie doen?

 

Zoals Shanti het altijd zo mooi zegt. Spread the love!

 

Liefs,
Madhu

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!