Van Volendam naar Madurodam

Het is vakantie! Tijd om leuke dingen te doen met de kleine. Naast vakantie gaan we ook dagjes weg. Vorige week zijn we naar Volendam en Madurodam geweest. 2 leuke locaties die wel heel erg bij Nederland horen.

 

Volendam

Als klein kind ben ik al eens naar Volendam geweest. Ik kan me nog kleine stukjes over herinneren. Lekkere vis, schattige huisjes en heel toeristisch. En ja, dat is in die ruim 20 jaar niet veranderd. Als we in Volendam aankomen lijkt het al of we op vakantie zijn. Het is heerlijk toeristisch en er lopen ook veel toeristen rond. Veel van ze met een grote camera om hun nek. Ik betrap mezelf…. Want ik pas er prima tussen met m’n eigen camera om me nek!

 

Ik wilde heel graag naar Volendam om een oud-hollandse foto te maken. Een mooie herinnering voor als de kleine groot is en omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan. Het resultaat is echt leuk. De kleine vond het he-le-maal geweldig, voor haar was het net een verkleedpartij! Ik ben helemaal blij met de foto. We hebben er weer een mooie herinnering bij!

 

Volendam

Volendam

 

Wat kan je allemaal doen in Volendam?

  1. Een mooie foto maken!
  2. Lekker vis eten.
  3. Genieten van het uitzicht en langs de kleine gezellige winkeltjes struinen
  4. Bootje varen
  5. Volendams museum

 

Vissershuisjes

Vissershuisjes

Schattige huisjes

Schattige huisjes

Ja, dit is ook Volendam

Ja, dit is ook Volendam

Bootjes

Bootjes

Van Volendam naar Madurodam

Madurodam, daar ben ik als kind maar ook als volwassene al een aantal keer geweest. Hier kan je Nederland bekijken in het klein. Met verschillende bekende gebouwen, bruggen en landschappen. Het blijft leuk! Ook omdat er (speel)activiteiten voor kinderen zijn en er regelmatig nieuwe gebouwen staan.

 

Voor de kinderen is er naast een grote speelterrein ook veel leerzame spelletjes te doen. Zoals je kan zien vond ik ze zelf ook wel erg leuk.

 

Vorige week ben ik samen met familie die uit Suriname op bezoek is naar Madurodam geweest. Het was prima weer, we hebben dan ook de hele middag rondgelopen tussen alle toeristen.

 

“Op 2 juli 1952 opent Prinses Beatrix Madurodam. Madurodam werd opgericht als levende herinnering aan verzetsheld George Maduro en daarnaast als charitatieve stichting. De gezamenlijke initiatiefnemers zijn de heer en mevrouw Maduro en mevrouw Boon-van der Starp” (www.madurodam.nl).

 

Madurodam kan je ook goed combineren met bijvoorbeeld een bezoekje naar Scheveningen, het Museon of het Omniversum. Koop je kaarten online, dan krijg je korting op de toegangskaartjes.

Madurodam

Madurodam

Groot mens, kleine molen :).

Groot mens, kleine molen :).

Madurodam

Madurodam

Rotterdam in Den Haag

Rotterdam in Den Haag

Inieminie bloemen in Madurodam

Iniemienie bloemen in Madurodam

Groetjes,

Madhu

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!