Voor het eerst alleen op vakantie met je kleuter

En dan is het zover, de vakantie van jouw kind is in zicht. Wat ga je doen, op vakantie in eigen land of kies je voor garantie op mooi weer met een ticket naar de tropics??

Ik koos na lang wikken en wegen voor zon, zee en strand.

De keuze om de zon op te zoeken was eigenlijk niet eens zo lastig… Het echte gevecht was waar ga ik heen met mijn zoontje van 5 jaar en waar ga ik deze reis boeken? Hoe ver wil ik vliegen met mijn kleine man? Wil ik naar het vertrouwde Turkije waar ik totaal geen omkijken heb naar iets of naar het zonovergoten Spanje. Verblijven we in een appartement of een hotel… Keuzes keuzes!
Alleen op reis met je kleuter… De voorbereiding dát is een vak apart, vergeet de vakanties die je hebt uitgezocht met je partner of met vrienden/ vriendinnen of misschien ook wel familie!

De vakantie die ik nu ga regelen draait om comfort in plaats van weelderige luxe. Die draait om de animatie bij het verblijf, of om de grootte van het zwembad. Is het bad overzichtelijk, of niet? Zijn de vluchttijden praktisch?

En dan nog niet eens te praten over de (online) reisorganisatie waar je wil boeken. Je wilt gelijk weten waar je aan toe bent qua kosten, en niet halverwege je boeking nog te maken krijgen met bijkomende kosten. Nee, je klikt op een accommodatie die je interessant lijkt en je wil gelijk de totaalprijs zien! That’s it!

Na een heleboel geklik online kwam ik bij terecht www.prijsvrij.nl. Een hele overzichtelijke website met direct het definitieve kostenplaatje erbij. Dat is precies waar ik naar opzoek was, en we konden een week later al vertrekken naar Torrelominos!
Torremolinos-2
Eenmaal op plaats van bestemming hebben we een heerlijke tijd gehad. Het
hotel ‘Amaragua’ was perfect voor ons. Mijn zoontje kon heerlijk genieten van het zwembad en ik lekker van het zonnetje.

Al met al een hele fijne vakantie naar een leuke bestemming die zeker voor herhaling vatbaar is!

Misschien wel met de mommy’s, en dan een lekker luxe reisje 😉
💋 Shanti

Ps. Misschien is het wel prettig je een paar tricks mee te geven om het reizen wat aangenamer en soepeler te laten verlopen. Voor mij werkte het heel fijn 🙂

Neem zo min mogelijk handbagage (liefst een rugtas ipv een reistas of trolley) mee, zo zijn er geen zaken die je nog “extra” in de gaten moet houden als je met je kindje reist. Als je een tablet of Nintendo (of wat voor gamecomputer dan ook) hebt neem het mee, zorg wel dat de batterij opgeladen is 😉 Daarmee is je kleine ook wel even zoet. Ik heb hem een film laten uitzoeken die hij in het vliegtuig dan kon kijken op de tablet.

Koop een EHBO-reissetje deze zijn compact genoeg om mee te nemen in je zwemtas, altijd handig!

Belangrijkste van alles, geniet van de tijd die je met elkaar doorbrengt. Maak je niet druk over over zaken als “hij/zij moet op tijd eten of hij/zij moet op tijd op bed”. Geen gestress en gehaast, daar heeft je kleine niks aan en jijzelf heb er het meeste last van!

Go with the flow and enjoy!

3 Comments

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!