Vrouw laat je zien!

Dat er in de top van het bedrijfsleven vooral een mannencultuur heerst weten we allemaal inmiddels. Dat daar iets aan moet veranderen is een feit waar we ons allemaal bewust van zijn. 

Hoe gaan we die beweging in gang zetten? Dat is eigenlijk niet zozeer de vraag, want deze beweging is al in gang gezet. Kijk maar naar het quotum dat is aangenomen. 

De vrouwelijke touch

Wat gaat onze vrouwelijke touch het bedrijfsleven brengen? Heel veel kan ik je vertellen!

Ik las laatst een artikel in het FD, daarin werd aangehaald dat er bij vacatures in topposities automatisch aan een man gedacht wordt omdat de vrouwen er gewoonweg niet zijn.. 

Daarmee kom ik naar mijn mening gelijk bij het grootste euvel in deze kwestie. We laten ons in de meeste gevallen nog te weinig zien. We zijn te bescheiden, te terughoudend en voelen ons te schuldig. Ik heb altijd geleerd dat alles waar “te” voor staat niet goed is voor je. 

Waarom laten we onszelf te weinig zien?

We zijn bang dat we te veel compromissen moeten sluiten en voelen ons daar schuldig over. Maar waarom? Als je het in je hebt dan doe je jezelf vreselijk tekort. 

Bang dat je te veel moet inleveren op je tijd met je dierbaren? Je partner, kids, vrienden, familie? 

Als je een goede kring van mensen om je heen hebt weet je dat ze dit niet erg zullen vinden, ze zullen je toejuichen om iets te doen waar jij op zakelijk gebied helemaal tot je recht komt. Waar je jezelf nog meer kan ontplooien en kan groeien als persoon. 

Kunnen we het allebei hebben?

En waarom kunnen we niet beiden hebben? Waarom zeggen we niet gewoon; ik weet dat ik de juiste persoon voor deze functie ben, ik doe het, houd er wel rekening mee dat ik op … dagen druk ben met mijn gezin. En daar lever ik niet op in. PUNT.

Laat jezelf zien, je hebt niet voor niets zoveel tijd, kennis, geld van en in jezelf geïnvesteerd om te komen waar je bent. Je doet jezelf tekort door te zeggen of te denken; “nee, ik doe het niet want…” 

Laat ons je helpen zichtbaar te worden, laat ons je handvatten geven om jezelf te laten zien. Want ik denk dat je dat verdient!

X Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!