Wie zoet is krijgt lekkers: Sint’s Sugar rush

Sinterklaas is weer in het land. De stoomtrein is aangekomen, vol met cadeautjes voor iedereen die zoet is geweest. Ik ben benieuwd wat mijn beloning gaat worden ;). 

Sinds 2 jaar geloofd Fayza niet meer in de beste man. Wel doen we altijd wat leuks met Sinterklaas. De afgelopen jaren hebben we een nieuwe traditie in het leven geroepen: het dobbelspel.

Sinterklaas is allang niet meer alleen van de cadeautjes, maar ook van het excuus om allemaal lekkere dingen te eten. 

Wie zoet is krijgt lekkers

Sinterklaas is hét excuus om aan het suiker infuus te gaan. Qua snoepgoed heb ik wel een aantal favorieten. Zoals chocola en speculaas. Maar er is natuurlijk meer, veel meer. Ik heb het allemaal op een rijtje gezet voor je. En voor mij zodat ik niks kan missen. 

Pepernoten

We hadden laatst dus een discussie over pepernoten en kruidnoten thuis. Als Hindoestaanse Nederlander haal ik ze dus schijnbaar door elkaar. Hierbij het antwoord, zodat jij het ook niet meer door elkaar kan halen. 

De pepernoot is gemaakt van roggemeel en heeft een onregelmatige dobbelsteen-vorm. De pepernoot is gezoet met honing en gekruid met anijs. De structuur is zacht en chewy, een beetje als taaitaai. (bron: 24kitchen)

Kruidnoten

Eerlijk, ik heb liever kruidnoten dan pepernoten. De heerlijke kruidige speculaas, daar maak je me gelukkig mee tijdens de donkere dagen. Tegenwoordig doen we natuurlijk niet meer aan normaal. Alles moet mooier, groter, specialer, kleurrijker en ook duurder ;P. Dus ja ook de kruidnoten. 

Dus ik was laatst bij de pop-up store van de Pepernotenfabriek en toen hebben we ook een en ander ingekocht. De truffel en cappuccino vind ik persoonlijk de lekkerste kruidnoten met een smaakje. Zal trouwens de pepernotenfabriek ook weten dat ze eigenlijk kruidnoten maken?!

Taai Taai

Die heerlijke grote, maar ook kleine poppen die vast blijven kleven aan je gehemelte, je kiezen en alle hoekjes in je mond. Na 2 uur proef je nog steeds de TaaiTaai in je mond. Dat is dus wel waar voor je geld……Het blijft een favoriet van mij.

Schuimpjes

Dit hoort er natuurlijk helemaal bij. Bij het strooigoed, wat je als kind ging oprapen van de grond. Hier was geen 5 seconde regel van toepassing. Wat je vond at je op. En ja het suiker doodde alle bacteriën. En in mijn beleving kwamen de schuimpjes ook harder aan dan de kruid- en pepernoten. Maar niet harder dan de tumtums die keihard geworden waren in de jutte zak. 

Muizen & kikkers

Not my cup of tea. Je maakt mij echt niet blij met marsepein. Ik ben dus zo’n persoon die nooit het marsepein, maar ook de fondant niet opeet van een taart. Nee dus ook niet van mijn bruidstaart. De smaakt van marsepein vind ik echt niet lekker, maar ook niet de structuur ervan. Muizen en kikkers kom ik liever niet tegen om me heen en al helemaal niet in mijn mond. Ik denk dat het deels te maken heeft met de structuur. 

Chocoladeletters

Als je aan Sinterklaas denkt dan denk je natuurlijk aan chocoladeletters. Dat hoort er gewoon bij. Vroeger als klein meisje kreeg ik vaker de kleine letter S. Op school of tijdens sinterklaasfeestjes. In mijn schoen kreeg ik ook wel eens de M. Meestal van melkchocolade en als ik geluk had met hazelnoten. Wil je nu een chocoladeletter kopen, dan krijg je acuut keuzestress! 

Naast de normale chocolade (lees wit, melk en puur) hebben we nu ook caramel zeezout, chocoalde gluhwijn, chocolade saté (hoe dan?!, hoe?!), wodka-energydrank en bubblegum. Laat je verrassen door de speciale smaken bij Jamin

Chocolademuntjes

De associatie met Sinterklaas en muntjes is voor mij een beetje verdwenen. Dit komt ook doordat ze het hele jaar verkrijgbaar zijn. Niet zo zeer als geld muntjes, maar met bepaalde tekenfilmfiguurtjes zoals bijv. minions, princesses, etc..

Banketletters

Dit valt ook in de categorie, not my cup of tea. Wel past het echt bij Sinterklaas. Je krijgt het ook weleens op werk mee. Bij de bakker schijn je de beste banketletters te hebben. Net als de gevulde speculaas. 

Sigaretten uhhh krijtjes

Dit is toch wel nostalgie. Tegenwoordig mogen ze niet meer als sigaretten verkocht worden, maar gaan ze over de toonbank als krijtjes. Ze zijn er dus nog wel! Voor mijn gevoel is geen chocola wat erin zit, maar wel lekker :).

Old school chocoladefiguurtjes

Als klein meisje kreeg ik dit altijd in mijn schoen. Met een folie eromheen, vaak dan ook de Sint of Piet. In de winkel zijn er altijd wel een aantal die kapot zijn. Ingedrukt door mensen die de verleiding niet konden weerstaan. 

Speculaaspop

Heerlijk van de bakker met grote stukken amandelen erop. Met een kop thee erbij! Krijg nu al trek :).

Marsepein

Bah. Van varkens, wortels tot aardappeltjes en kleine figuurtjes. Dit is iets wat veel mensen lekker vinden en ook echt bij de december maand hoort.

Borstplaat

Borstplaat

Suiker, roomboter en slagroom. That’s it. Meer niet. En ik moet zeggen dat het best lekker is. Maar niet teveel….anders kom je direct terecht in een sugar rush.

Wat is jouw favo sinterklaassnoepgoed?

Groetjes,

Madhu

Madhu taart

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!