Zou je dat wel doen?!?

We werken alweer ruim 4 maanden samen. In de afgelopen maanden hebben we al veel geleerd en mooie dingen gerealiseerd. Niet alleen geleerd qua kennis, maar ook van elkaar. Zo ben ik degene die altijd de meest wilde ideeën en plannen heeft en is Shanti van de structuur, haalbaarheid en planning. We zijn op dat gebied echt een aanvulling op elkaar. 

Dus ja, soms krijg ik van Shanti te horen: Dat kan echt niet, of wanneer ga je dat doen met je drukke agenda of nee…gewoon nee. En ik moet eerlijk zeggen dat is goed voor mij. Ik heb 3 jaar alleen gewerkt, het is dus fijn om te sparren met iemand over de visie die je hebt. 

Heb je er wel over nagedacht?

We krijgen vaak leuke reacties, juist omdat de mensen om ons heen zowel Shanti als mij kennen en ook goed weten hoe we zijn, en wat we kunnen. Het viel ons op dat er best veel mensen om ons heen afzonderlijk tegen ons zeiden: maar heb je hier wel over nagedacht? of gaat dat wel goed? 

Het zal je verbazen….maar er zijn vele gesprekken voorafgegaan aan onze samenwerking. We gaan niet onze vriendschap op het spel zetten omdat we zo nodig willen samenwerken. Maar wat me wel verbaast is dat mensen het aan ons vragen.

Samenwonen

Een aantal jaar geleden zeiden we nog tegen elkaar, waarom zijn we als studenten nooit in een huis gaan wonen.We zijn allebei vanuit huis gaan samenwonen. Dit is echt een gemiste kans geweest! Wat zouden we een lol hebben samen!! Maar ik denk ook dat we dicht zouden groeien van al het lekkere eten. En maar goed dat er toen geen Netflix was 🙂 

Once in a lifetime

Toen het idee ontstond om samen te werken hebben we het uitvoerig besproken. Zo hebben we afgesproken dat:

  • onze vriendschap voor alles gaat 
  • we eerlijk zijn tegen elkaar, ook op de lastige momenten
  • we allebei willen leren en groeien op ons eigen vakgebied
  • we openstaan voor elkaars ideeën en denken ook out of the box
  • we “gewoon” leuke dingen als vriendinnen blijven doen:)

En misschien wel het allerbelangrijkste: als het niet gaat, dan gaat het niet en stoppen we ermee.

Spijt

Je hebt vast iets in je leven waar je spijt van hebt dat je het niet hebt gedaan. Een mooie baan die je niet geaccepteerd hebt, die leuke jas die je toch had moeten kopen of dat je het afgelopen jaar teveel hebt gegeten. 

Als we later 2 oude omaatjes zijn willen we niet denken, weet je nog dat we het over samenwerken hebben gehad? Hadden we het maar gedaan. Als we later 2 oude omaatjes zijn willen we de herinneringen ophalen van toen we samenwerkten en al het verschil wat we hebben kunnen maken. 

Soms maak je keuzes op basis van angst, dat doen we allemaal. Daar zijn we ook allemaal mens voor. Kan het wel, lukt het wel? Shanti en ik hebben besproken wat het ergste is wat er kan gebeuren. Op basis hiervan hebben we ons (bovenstaande) lijstje opgesteld. 

En soms moet je de gok wagen om niet achteraf te denken, had ik het maar gedaan……

x

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!